tenniskids oranje menzis plezier

Voorjaarscompetitie

De Tenniskids Voorjaarscompetitie is voor veel jeugdspelers één van de hoogtepunten van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van deze competitie op jouw vereniging.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata van de Tenniskids Voorjaarscompetitie 2023. 

Teams inschrijven

Je kan van maandag 2 januari tot en met zondag 15 januari 2023 jouw competitieteams inschrijven via MijnKNLTB. 

Stel teams samen in overleg met de leraar

Kinderen hebben meer plezier in het spelen van competitie als zij op het juiste niveau zijn ingedeeld. Al je wedstrijden verliezen is niet leuk, maar al je wedstrijden winnen net zo goed niet. Betrek daarom bij het samenstellen van de teams de leraar van jouw vereniging. Hij/zij kent de jeugdspelers als geen ander en kan het niveau bepalen van een speler. Ook kan de leraar adviseren welke kinderen goed bij elkaar in een team passen.

Rood 1, Oranje 1 en Groen 1 is voor de kinderen die meer vaardig of ervaren zijn. Rood 2, Oranje 2 en Groen 2 is voor beginners of de (nog) minder vaardige spelers. Als het niveau is bepaald koppel je, voordat je gaat inschrijven, de kinderen aan het juiste speelniveau. Bekijk het stappenplan voor een uitleg.

Leeftijden en competitiedispensatie

In de Tenniskids competitie mogen altijd meerdere kinderen worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Wij adviseren om jeugdspelers zoveel mogelijk in de eigen kleur competitie te laten spelen. Voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan door de functionaris Tenniskids of VCL competitiedispensatie worden aangevraagd. Als een speler naast competitie ook toernooien wil spelen op een ander niveau, dan is het handig om in plaats van competitiedispensatie leeftijdsdispensatie aan te vragen. 

Onbeperkt teams inschrijven

Voor de Tenniskids competitie kun je een onbeperkt aantal teams opgeven. Voor de Rode en Oranje competitie doe je dit door bij de inschrijving het aantal banen te verhogen. In overleg met de VCL kun je dit ook voor de Groene competitie doen, maar dit is wel afhankelijk van de baanbeschikbaarheid. Kun je de teams niet kwijt vanwege te weinig banen? Wij gaan je helpen. Neem contact met ons op via tenniskids@knltb.nl.

Maak teams compleet met verenigingen uit de buurt

Een jeugdspeler kan (gratis) competitie spelen in een team van een andere vereniging. Handig wanneer je als vereniging een speler tekort komt of als een speler van jouw vereniging geen team heeft. Hoe dit werkt? Als je een speler van een andere vereniging wilt toevoegen aan een Rood of Oranje team dan kun je deze voor het opengaan van de inschrijving al doorgeven via tenniskids@knltb.nl. Geef de naam, het bondsnummer en het niveau (bijvoorbeeld Rood 1 of Rood 2) van de speler door. Wij maken dan voor deze speler een competitielidmaatschap aan, zodat je de speler bij de inschrijving in een team kan plaatsen. Voor Groene competitiespelers geldt dat je ze bij de inschrijving zelf kan toevoegen. Vervolgens koppelen wij deze spelers aan jouw vereniging.

Banen

Hieronder vind je een overzicht van de hoeveelheid banen die je per competitie nodig hebt:

  • Rood: Totale duur van een speeldag is ongeveer 1 uur op 1 à 2 banen.
  • Oranje: Totale duur van een speeldag is 2 à 2½ uur op 3 banen.
  • Groen: 6 partijen à circa 45 minuten. Bij voorkeur op 2 banen.

Indien er ruimte is adviseren wij om de jeugd op meer banen te laten spelen.

Meest gestelde vragen

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check de veelgestelde vragen.