Dubbelspel jongens net 2021

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie is voor veel junioren één van de hoogtepunten van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie op jouw vereniging.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2023.

Samenstellen competitieaanbod

Voor junioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een competitieaanbod op vrijdag (enkele regio's), zaterdag en zondag. Je vindt het Voorjaarscompetitieaanbod op de pagina downloads. Aan de hand van dit aanbod bepaalt iedere vereniging het competitieaanbod van de club. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Teams inschrijven

Je kan van maandag 2 januari tot en met zondag 15 januari 2023 jouw competitieteams inschrijven via MijnKNLTB.

Competitiedispensatie

In de Junioren competitie mogen altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Voor talentvolle spelers of voor spelers die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan door de CL competitiedispensatie worden aangevraagd. Als een speler naast competitie ook toernooien wil spelen op een ander niveau, dan kan er in plaats van competitiedispensatie leeftijdsdispensatie aan worden gevraagd.

Jeugdspelers die op een andere vereniging competitie spelen

Het kan voorkomen dat een jeugdspeler bij een andere vereniging lid wordt om daar competitie te spelen. Voor deze jeugdspelers kun je als vereniging de dubbele bondsafdracht terugvragen. Stuur het bondsnummer en de naam van de speler naar wedstrijdtennis@knltb.nl onder vermelding van ‘creditering dubbele bondsafdracht junioren’.

Banenschema

Op alle competitiedagen dient het minimum aantal van 1 1/3 baan per thuisspelend team beschikbaar te zijn. Bij de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen de teams korte sets (tot 4 games) waardoor er voor deze partijen reglementair slechts drie kwartier gereserveerd hoeft te worden. Voor Junioren competitie 13 t/m 17 jaar dien je voor elke partij anderhalf uur te reserveren. Het inschrijfsysteem op MijnKNLTB houdt hier met de berekening naar het minimum aantal beschikbare banen rekening mee. Klik hier voor het banenschema met een rekenvoorbeeld.

Doe je ook mee?

Promoot de Voorjaarscompetitie op jouw vereniging en zorg ervoor dat alle jeugdspelers meedoen!