Websitebanner Carmen Recht

Open dag

Een open dag is de perfecte manier om potentiële leden te laten kennismaken met tennis en/of padel op jouw vereniging. Elk jaar organiseren ruim 800 KNLTB-verenigingen een open dag. Doe je ook mee?

Het juiste moment

Een goed moment om een open dag te organiseren is in de maanden maart of april of juist in augustus/september. In het voorjaar staat natuurlijk de lente voor de deur en is een open dag de optimale gelegenheid om het begin van het tennis- en/of padelseizoen te vieren. Veel mensen staan dan namelijk weer te popelen om te sporten. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken.

Combineer jouw open dag met de sportactie

Wil je als vereniging in het najaar zo veel mogelijk nieuwe leden verwelkomen op jouw tennispark? Koppel jouw open dag aan de sportactie van NOC*NSF en Albert Heijn. Organiseer de open dag voorafgaand aan de sportactie en wijs bezoekers van de open dag op de sportactie en de mogelijkheid om gratis op jouw vereniging te komen tennissen en/of te padellen. Het is hét recept om zo veel mogelijk nieuwe leden te werven!

Aanmelden

Organiseert jouw vereniging een open dag? Vermeld deze dan op opendagen.tennis.nl (ook voor padel) en laat potentiële tennissers/padellers weten wanneer jouw vereniging een open dag organiseert. Aanmelden van jouw open dag kan via een online formulier. De open dagen worden overzichtelijk weergegeven op een interactieve kaart, waar iedereen die kennis wil maken met tennis en/of padel, exact kan zien waar en wanneer dat mogelijk is.

Promotiematerialen

De KNLTB heeft in 2019 de nieuwe positionering Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. gelanceerd. Deze positionering komt dit jaar onder andere terug in een aantal promotiecampagnes voor tennis. De eerste campagne is ‘Ontdek Tennis’ waaronder de open dag valt. Met deze campagne willen we laten zien hoe leuk tennis is. De inzet van verenigingen voor deze campagne is van belang. Daarom stellen we voor verenigingen gratis promotiematerialen ter beschikking die kunnen worden gebruikt voor het werven van nieuwe leden.

Ook voor padel zijn diverse promotiematerialen ontwikkeld.

Rackets lenen?

Wist je al dat je via KNLTB Uitleen volledige pakketten (inclusief rackets) kunt huren om een geweldige open dag neer te zetten?

Doe inspiratie op!

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag.

  • Bij TC Bemmel organiseren ze elk jaar een open dag. Door het organiseren van verschillende clubactiviteiten is er veel reuring op de club, wat zorgt voor een geweldige sfeer.
  • TVZ 750 heeft op één dag 84 nieuwe leden aan zich weten te binden. De Zwolse tennisclub heeft dit bewerkstelligd door een spotgoedkoop lidmaatschap aan te bieden.
  • Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden.

Vragen

Succes met de voorbereidingen van jouw open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Accountmanager uit jouw district.