Drone Foto Padel

Padel

Competitie spelen wordt door zowel de spelers, als door verenigingen als één van de hoogtepunten van het seizoen gezien. Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie en trainen voor een doel, maar zeker ook gezelligheid en saamhorigheid.

Voor verenigingen is de competitie ook erg belangrijk: allereerst zorgt het voor veel sfeer en gezelligheid, maar daarnaast leidt competitie spelen voor een sterkere binding met de vereniging en dat heeft een positief effect op het ledenbehoud. Normaal gesproken worden in een jaar de Triple Double Competitie, Voorjaars- en Najaarscompetitie georganiseerd. Vanwege de gevolgen van het coronavirus wordt in 2020 alleen de KNLTB Competitie 2020 georganiseerd.

In de Voor- en Najaarscompetitie is het mogelijk voor teams om op vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie te spelen. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.