tenniskids groen jongen scorebord

Najaarscompetitie

De Tenniskids Najaarscompetitie is een competitie voor de jongste jeugd die wordt georganiseerd in september en oktober. Op deze manier kan de jongste jeugd ook in het najaar wedstrijden spelen. Dat is belangrijk voor het vergroten van het spelplezier. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de Tenniskids Najaarscompetitie

Speeldata

De Tenniskids Najaarscompetitie bestaat uit vijf speeldagen. Klik hier voor alle speeldata.

Tips voor een succesvol verloop van de competitie

Op een speciale pagina hebben we de belangrijkste aandachtspunten en tips voor een soepel verloop van de competitie voor je op een rij gezet. 

Begintijden

Voor de Rode, Oranje en Groene competitie adviseren wij om te beginnen tussen 8:30 uur en 12:00 uur. Als dit niet mogelijk is vanwege de baancapaciteit, dan mogen de wedstrijden uiterlijk om 15:00 uur starten.

Banen

Hieronder vind je een overzicht van de hoeveelheid banen die je per competitie nodig hebt:

  • Rood: Totale duur van een speeldag is ongeveer 1 uur op 1 à 2 banen.
  • Oranje: Totale duur van een speeldag is 2 à 2½ uur op 3 banen.
  • Groen: 6 partijen à circa 45 minuten. Bij voorkeur op 2 banen.

Indien er ruimte is adviseren wij om de jeugd op meer banen te laten spelen.

Competitiedispensatie

In de Tenniskids competitie mogen altijd meerdere kinderen worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Wij adviseren om jeugdspelers zoveel mogelijk in de eigen kleur competitie te laten spelen. Voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan door de functionaris Tenniskids of VCL competitiedispensatie worden aangevraagd. Als een speler naast competitie ook toernooien wil spelen op een ander niveau, dan is het handig om in plaats van competitiedispensatie leeftijdsdispensatie aan te vragen. Je leest hier alles over beide dispensaties.

Meest gestelde vragen

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check de veelgestelde vragen.