HK200906 0087

Voorjaarscompetitie

Padel groeit explosief en daardoor is de padelcompetitie ontzettend populair. In het voorjaar is er aanbod op vrijdagavond, zaterdag en zondag. De competitie op zaterdag en zondag is voor spelers van alle leeftijden en op vrijdag vanaf 15 jaar. Voor jeugdspelers tot en met 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Iedereen kan meedoen: van beginnende spelers tot zeer ervaren spelers. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Voorjaarscompetitie Padel wordt jaarlijks gespeeld in april en mei. Klik hier voor de speeldata.

Nieuw: Damescompetitie 15 +

Met ingang van de Voorjaarscompetitie 2023 wordt er een apart 15+ damescompetitie geïntroduceerd op vrijdagavond, zaterdag en zondag. 

Samenstellen competitieaanbod

Het competitieaanbod voor padel is voor alle competities, voorjaar-, zomer-, najaar-, en winter gelijk. Er is aanbod op vrijdag, zaterdag en zondag en iedereen kan meedoen: beginners, licht gevorderden en ervaren wedstrijdspelers. Je vindt het competitieaanbod padel op de pagina downloads. Aan de hand van dit aanbod bepaalt iedere vereniging het competitieaanbod van de club. Maak padel leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team wat gepromoveerd of gedegradeerd is in voorjaar 2022, speelt in het voorjaar in 2023 een klasse hoger (promotie) of lager (degradatie).

Promoot de padelcompetitie!

Wanneer je het competitieaanbod van jouw vereniging of padelcentrum hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen!

Praktische informatie voor organisatie

Inschrijven van teams

Het inschrijven van teams voor de Voorjaarscompetitie Padel is mogelijk van 2 januari tot en met 12 februari 2023. De inschrijving verloopt via één centraal persoon; de (Verenigings)competitieleider (VCL). De VCL is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant. De ledenadministrateur van een vereniging of padelcentrum kan een VCL aanmelden via het ledenadministratiesysteem. Een handleiding voor het inschrijven is hier te vinden.

Meestgestelde vragen en downloads

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check dan de veelgestelde vragen of gebruik de handleidingen en stappenplannen die je verder op weg helpen.