Zomer Challenge Thijs Zonder Quote

Zomer Challenge

Wekenlang kon er bij verenigingen niet gespeeld worden door de uitbraak van het coronavirus. Gelukkig kunnen we inmiddels, ook al is het onder bepaalde voorwaarden, de baan weer op. Leden enthousiast houden voor tennis en/of padel, nadat ze een periode niet hebben kunnen spelen, is nu voor veel verenigingen de uitdaging. Toch is het werven van nieuwe leden misschien wel net zo belangrijk en biedt de bijzondere tijd waarin we ons bevinden ook juist kansen. De Zomer Challenge is zo’n kans waar jouw vereniging haar voordeel mee kan doen.

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschapspakket van een aantal maanden voor tennis en/of padel. Daarnaast is de Zomer Challenge ook ideaal om jeugd enthousiast te maken voor tennis en/of padel. Vorig jaar werd maar liefst 29% van de deelnemers aan de Zomer Challenge lid van een vereniging!

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van een aantal maanden:

  • Kennis maken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de leraar volgen;
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi;

Kortom; de Zomer Challenge is dé ideale mogelijkheid voor sporters om de zomer door te komen.

Voor wie?

  • Voor zowel niet-tennissers of -padellers die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, zoals tennis of padel, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze in het zomerseizoen lekker buiten sporten.
  • Voor oud-tennissers of -padellers. In 2018 bleek 54% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB.
  • De Zomer Challenge kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die een zomerstop hebben van een sport of kinderen die willen ontdekken of tennis/padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep tennis op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast.

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge.

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stilliggen, zoals voetbal en hockey. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Deze sporters willen graag in de zomer buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het einde van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Veel clubs bieden al een zomerlidmaatschap aan, dat betreft vaak alleen vrij spelen gericht op mensen met ervaring. Door de Zomer Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers of -padellers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis en/of padel.

Aanmelden

Meld jouw vereniging aan voor de Zomer Challenge, zodat potentiële tennissers en/of -padellers weten welke verenigingen bij hun in de buurt de Zomer Challenge aanbieden.

Je kunt Zomer Challenge leden vanaf 19 mei 2020 aanmelden in jouw ledenadministratiepakket. Het is van belang om alle deelnemers aan de Zomer Challenge als lid aan te melden bij de KNLTB. Zij krijgen dan ook een KNLTB-pas. Voor een uitgebreide uitleg hoe jouw vereniging een lid moet aanmelden verwijzen we je graag naar het draaiboek. Voor de deelnemers aan de Zomer Challenge hoeft jouw vereniging geen bondsafdracht te betalen, de zogenaamde stimuleringsbijdrage.

Promotiematerialen

Als je jouw Zomer Challenge hebt aangemeld, dan kun je aan de slag met de promotie! Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen aan de Zomer Challenge. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiematerialen. De promotiematerialen sluiten aan bij de nieuwe positionering ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’ Ook zijn er promotiematerialen beschikbaar voor padel.