NK Padel 2020 Jesse Gerth Koen Koetsier (8)

Najaarscompetitie

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of een speler nou beginner is of een ervaren wedstrijdspeler. Iedereen die padel wil spelen is welkom! Tijdens de Najaarscompetitie Padel kunnen spelers meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. De competitie bestaat uit vijf speeldagen en een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Algemene informatie

Speeldata

De Najaarscompetitie Padel wordt gespeeld op vijf speeldagen in september en oktober. Klik hier voor de speeldata.

Praktische informatie voor organisatie

Uitnodigen van teams 

Uiterlijk 8 dagen voor de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Omdat de aanvoerders al bekend zijn worden die direct in de uitnodiging vermeld. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Wijzigingen wedstrijdprogramma

Door toevoegingen of terugtrekkingen van teams is het mogelijk dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd in het wedstrijdprogramma. Alle wijzigingen staan in het dashboard van de Najaarscompetitie op MijnKNLTB én worden per mail aan Competitieleiders doorgegeven. Houd dus goed in de gaten of er nog uitnodigingen ontbreken of teams zijn toegevoegd.

Dispensatie aanvragen

Gaat een speler competitie spelen voor twee clubs? Dan kan één van beide clubs dispensatie aanvragen door voor 8 september een e-mail te sturen naar: wedstrijdpadel@knltb.nl. Vermeld hierin naam, bondsnummer en de twee teams met speeldag waarvoor de speler uit gaat komen.

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de Najaarscompetitie Padel is vastgesteld op €32,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Speciaal voor jeugdspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Promotie en degradatie

Sinds 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2023.

Promoot de padelcompetitie!

Wanneer je het competitieaanbod van jouw vereniging of padelcentrum hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen!

Meestgestelde vragen en downloads

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check dan het competitiereglement padel en het wedstrijdbulletin padel 2022.

Lees daarnaast ook de veelgestelde vragen en gebruik de handleidingen en stappenplannen die je verder op weg helpen.