Jongens op bankje (Zoon Erik Poel)

Najaarscompetitie

Ieder jaar schrijven zich steeds meer teams in voor de Najaarscompetitie. Logisch, want van competitie spelen worden jeugdspelers niet alleen beter, het is vooral ook ontzettend leuk. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de Najaarscompetitie.

Algemene informatie

Speeldata

De Najaarscompetitie start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata.

Van 7 naar 5 speeldagen

Met ingang van 2022 wordt het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Deze beslissing hebben we niet zomaar genomen en heeft een aantal verschillende redenen. In dit artikel lichten we de redenen verder toe.

Praktische informatie voor organisatie

Uitnodigen van teams 

Uiterlijk 8 dagen voor de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Omdat de aanvoerders al bekend zijn worden die direct in de uitnodiging vermeld. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Competitiedispensatie

In de Junioren competitie mogen altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Voor talentvolle spelers of voor spelers die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan competitiedispensatie worden aangevraagd. Je kunt dit doen via MijnKNLTB. Volg hiervoor de handleiding.

Let op! Als de leraar leeftijdsdispensatie heeft aangevraagd voor een speler, omdat deze zowel toernooien als competitie wil spelen, hoeft er geen competitiedispensatie aangevraagd te worden.

Wijzigingen wedstrijdprogramma

Door toevoegingen of terugtrekkingen van teams is het mogelijk dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd in het wedstrijdprogramma. Alle wijzigingen staan in het CL-dashboard van de Najaarscompetitie op MijnKNLTB én worden per mail aan CL's doorgegeven. Houd dus goed in de gaten of er nog uitnodigingen ontbreken of teams zijn toegevoegd.

Banenschema

Op alle competitiedagen dient het minimum aantal van 1 1/3 baan per thuisspelend team beschikbaar te zijn. Bij de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen de teams korte sets (tot 4 games) waardoor er voor deze partijen reglementair slechts drie kwartier gereserveerd hoeft te worden. Voor Junioren competitie 13 t/m 17 jaar dien je voor elke partij anderhalf uur te reserveren. Het inschrijfsysteem op MijnKNLTB houdt hier met de berekening naar het minimum aantal beschikbare banen rekening mee. Klik hier voor het banenschema met een rekenvoorbeeld.

Jeugdspelers die op een andere vereniging competitie spelen

Het kan voorkomen dat een jeugdspeler bij een andere vereniging lid wordt om daar competitie te spelen. Voor deze jeugdspelers kun je als vereniging de dubbele bondsafdracht terugvragen. Stuur het bondsnummer en de naam van de speler naar wedstrijdtennis@knltb.nl onder vermelding van ‘creditering dubbele bondsafdracht junioren’.

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de KNLTB Najaarscompetitie is €32,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-. 

Samenstellen competitieaanbod

Voor junioren bestaat de Najaarscompetitie uit een competitieaanbod op vrijdag (enkele regio's), zaterdag en zondag. Je vindt het Najaarscompetitieaanbod op de pagina downloads. Aan de hand van dit aanbod bepaalt iedere vereniging het competitieaanbod van de club. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Doe je ook mee?

Promoot de Najaarscompetitie op jouw vereniging en zorg ervoor dat alle jeugdspelers meedoen!