Zomeravondcompetitie

Zomeravondcompetitie

Zijn er op jouw vereniging leden die naast de Voorjaarscompetitie nog meer competitie willen spelen? Of leden die door de drukte op de vereniging niet mee kunnen doen aan de Voorjaarscompetitie of juist in het weekend verhinderd zijn? Speciaal voor hen is er de Zomeravondcompetitie.

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.

Zomeravondcompetitie 2020 geannuleerd

Helaas hebben we vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus moeten besluiten om de Zomeravondcompetitie voor 2020 te annuleren. We hopen dat er in 2021 weer massaal wordt ingeschreven voor deze competitiesoort. Hier vind je de speeldata voor 2021 en hieronder lees je hoe de competitie normaal gesproken is opgebouwd.

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD ofzijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Op basis van onderstaande klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

  • 1e klasse teamgemiddelde kleiner dan 12
  • 2e klasse teamgemiddelde gelijk aan 12 en kleiner dan 14
  • 3e klasse teamgemiddelde gelijk aan 14 en kleiner dan 16
  • 4e klasse teamgemiddelde gelijk aan 16 of hoger

Teams en spelers

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Compact Spelen

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Doe je ook mee?

Wil jij op jouw vereniging ook de Zomeravondcompetitie aanbieden? Dat kan! Gebruik dan de materialen uit de downloads onderaan deze pagina om de Zomeravondcompetitie via verschillende communicatiemiddelen zoals social media en de verenigingswebsite te promoten onder jouw leden.