Senioren competitie

Senioren

Meer dan 80% van de tennissers in Nederland is recreant met speelsterkte 8 & 9. Wedstrijden spelen maakt tennis leuker en zorgt ervoor dat leden vaker op de vereniging zijn. Zorg daarom als Verenigingscompetitieleider (VCL) ook voor een aantrekkelijk wedstrijdaanbod voor deze spelers en enthousiasmeer de startende tennissers om mee te doen aan de competitie.

Voor senioren worden er verschillende competitiesoorten aangeboden, waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+ en 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor diverse samenstellingen zoals dames, heren en gemengd.

Competitieaanbod

Gedurende het jaar zijn er vaste periodes waarin competities en toernooien worden gespeeld. De periodes voor competitie worden centraal georganiseerd door de KNLTB. Hieronder vind je een overzicht van alle competities:

Via bovenstaande pagina's kan je erachter komen wat het aanbod is voor jouw regio.

Verenigingscompetitieleider

De Verenigingscompetitieleider (VCL) is de persoon binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie organiseert en begeleidt. De Verenigingscompetitieleider bepaalt vervolgens samen met de betreffende commissies welke competities de vereniging gaat aanbieden op basis van het aantal beschikbare banen en andere clubactiviteiten.