Joshua - Ervaren tennisser (1)

Najaarscompetitie

Met ruim 27.000 teams is de Najaarscompetitie ongekend populair. En ieder jaar worden er steeds meer teams ingeschreven. Logisch, want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de Najaarscompetitie, zowel algemene informatie over de competitie als praktische informatie over de organisatie ervan.

Algemene informatie

Speeldata 

De Najaarscompetitie start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata 2023.

Van 7 naar 5 speeldagen

Met ingang van 2022 wordt het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Deze beslissing hebben we niet zomaar genomen en heeft een aantal verschillende redenen. In dit artikel lichten we de redenen verder toe.

Vrijdagavondcompetitie NIET om de week

In het najaar wordt de vrijdagavondcompetitie in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie NIET om de week gespeeld.  Dit is vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld. Dit betekent dat als gevolg van de beperkte baancapaciteit 8&9 Tennis in het najaar NIET op vrijdagavond wordt aangeboden.  

Samenstellen competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Najaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die bij hem/haar past! 

Je vindt het Najaarscompetitieaanbod per provincie op de pagina downloads. Aan de hand van dit aanbod bepaalt iedere vereniging het competitieaanbod van de club. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen. 

Doe je ook mee? 

Wanneer het competitieaanbod van de vereniging is bepaald start je met de promotie van de competitie zodat zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen. De KNLTB faciliteert promotiematerialen. Je vindt ze op de pagina downloads.

Praktische informatie voor organisatie

 

Banenschema 

Op doordeweekse competitiedagen dient het minimum van 1 1/3 baan per thuisspelend team beschikbaar te zijn. Op zaterdag en zondag wordt er met variabele aanvangstijden gespeeld en mag er tussen 8.30 en 16.30 uur worden aangevangen. Klik hier om het aantal beschikbare bannen voor jouw vereniging te berekenen. Dit document vind je ook op de pagina downloads.

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de KNLTB Najaarscompetitie is €32,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.