Tennisbaan Sproeien (2)

Regionale competities

In bepaalde regio's in Nederland is het mogelijk om mee te doen aan specifieke regionale competities. Deze regionale competities zijn veel kleinschaliger dan de Voor- en Najaarscompetitie en worden dus ook maar in bepaalde periodes én op bepaalde dagen aangeboden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende regionale competities:

KNLTB Zomer Gemengd Zeeland

In de regio Zeeland kent men na afloop van de reguliere Voorjaarscompetitie nog een aparte gemengde competitie (dames en heren) op zaterdag: de KNLTB Zomer Gemengd Zeeland. De competitiedata van de reguliere Voorjaarscompetitie op zaterdag zijn dan ook anders dan in de overige provincies. De Voorjaarscompetitie begint in Zeeland eerder, zodat aansluitend de gemengde competitie gespeeld kan worden.

Wintercompetitie Noordwest 

Voor teams van verenigingen uit de provincie Noord-Holland wordt een competitie georganiseerd in de periode november tot en met maart. Er wordt gespeeld in poules van acht teams, waarin een halve competitie wordt gespeeld. De competitie bestaat uit zeven speeldagen (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag), waarbij gespeeld wordt om de 2 à 3 weken. Aan deze competitie doen jaarlijks zo'n 250 teams mee. 

Klik hier voor het aanbod in Noordwest.

Klik hier voor de speeldata van de KNLTB Wintercompetitie Noordwest 2022/2023.

Wintercompetitie Zuid 

Voor teams van verenigingen uit de provincies Noord-Brabant en Limburg wordt een gezamenlijke competitie georganiseerd in de periode november tot en met januari, met eventueel inhaaldagen in februari. Er wordt gespeeld in poules van acht teams, waarin een halve competitie wordt gespeeld. De competitie bestaat uit zeven speeldagen (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag). Aan deze competitie doen jaarlijks zo'n 1000 teams mee.

Klik hier voor het aanbod in Zuid.

Klik hier voor de speeldata van de KNLTB Wintercompetitie Zuid 2022/2023.

50+ Circuit Limburg

Alle 50-plussers in de provincie Limburg kunnen meedoen aan het Vijftig Plus Circuit. Dit circuit is een teamcompetitie die gespeeld wordt op maandag en/of vrijdag. De deelnemende teams worden ingedeeld in poules in een roulerend schema. Dit houdt in dat alle teams uit één poule elkaar op een speeldag op één park van een deelnemende vereniging ontmoeten. Deze vereniging is dan aangewezen als gastheer. Iedere vereniging is in zijn poule éénmaal gastheer (indien mogelijk op de dag dat zij zelf niet spelen). Er zal bij de indeling zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de reisafstanden én de gemiddelde speelsterkte van een team. Het doel van het circuit is tweeledig: Uiteraard wordt er tijdens de wedstrijden serieus getennist, maar dit gaat hand-in-hand met de gezelligheid.

Op maandag worden de dames- en herendubbel poules gespeeld en op vrijdag de gemengd dubbel poules. Per wedstrijd speel je vier dubbelspelpartijen. De aanvangstijd van de wedstrijddag is tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Er wordt in 2 klassen gespeeld: de 1e klasse is voor dubbelspeelsterktes 5, 6 en 7 en de 2e klasse is voor dubbelspeelsterktes 7, 8 en 9. Promoot jij deze competitie ook onder de leden van jouw vereniging?

Teams aanmelden is mogelijk tot en met 1 februari 2023 via deze link. Klik hier voor de speeldata van het 50+ Circuit Limburg 2023.

Friesland Cup

De titel van de competitie zegt het al. De Friesland Cup is een regionale competitie waaraan enkel bij de KNLTB aangesloten verenigingen uit de provincie Friesland kunnen deelnemen.

Alle deelnemende verenigingen worden verdeeld in verschillende afdelingen waarin om bekers gespeeld wordt: de A1-, A2-, A3-, B t/m F-afdeling. De vier sterkste verenigingen strijden in de A1-afdeling om de Friesland-Cup (de Johan Schumacher Trofee), de vier verenigingen, die wat sterkte betreft daarop volgen spelen in de A2-afdeling, de acht in sterkte daaropvolgende in de A3-afdeling, de acht daaropvolgende in de B-afdeling en zo door tot en met de E-afdeling. In de F-afdeling spelen nog vier verenigingen.

In alle afdelingen wordt gespeeld volgens het afvalsysteem, waarbij de verliezers doorspelen totdat de degradanten bekend zijn.

In de A1- en A2-afdeling spelen de vier verenigingen in één weekend tegen elkaar. De beide winnaars spelen tegen elkaar in de finale. De verliezers spelen tegen elkaar om één degradatieplaats.

In de afdelingen A3 en B t/m E spelen de acht verenigingen tegen elkaar. De winnaars gaan door naar de halve finale en de twee winnaars daarvan spelen de finale. Ook de verliezers spelen door. De winnaars daarvan handhaven zich in de betreffende afdeling en verliezers degraderen.

In de F-afdeling, de laagste afdeling, is geen degradatie mogelijk. Daarom is voor die afdeling een aparte wisselprijs, de zogenaamde “Rode Lantaarn” ingesteld. De uiteindelijke verliezer krijgt deze prijs een jaar in zijn bezit.

De inschrijving voor 2023 is geopend. Klik hier voor 1e Circulaire van de Friesland Cup 2023 of bekijk het Reglement Friesland Cup 2023.

Recreatieve Senioren Competitie

De Recreatieve Senioren Competitie (RSC) is een kleine recreatieve competitie speciaal voor alle 50-plussers die lid zijn van een bij de KNLTB aangesloten vereniging in de provincie Zuid-Holland. De resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte. Het gaat dus vooral om de gezelligheid.

Het grote verschil tussen de reguliere KNLTB Competitie en de RSC is dat de speeldagen door de teams zelf bepaald worden en dat de resultaten niet mee tellen voor de speelsterkte. De RSC wordt gespeeld op doordeweekse dagen ('s morgens of 's middags). Het is de bedoeling dat je je opgeeft met een vast team van minimaal vier personen. Je kan zelf kiezen of je met jouw team mee wil doen aan een herencompetitie, een damescompetitie of een gemengde competitie. Deelname is mogelijk in de categorieën 5 t/m 9. De indeling in poules van 4 of 5 teams wordt gedaan op basis van de gemiddelde speelsterkte.