Y4A4456

Tenniskids toernooitjes

Verschillende verenigingen in Nederland organiseren Tenniskids toernooitjes voor kinderen in Rood, Oranje en Groen. Tijdens een Tenniskids toernooitje worden veel (korte) partijtjes gespeeld. Kinderen ontmoeten kinderen van andere verenigingen en leren steeds beter tennissen.

Toernooitjes in rood en oranje zijn meestal eendaagse toernooitjes, terwijl de toernooitjes in groen ook regelmatig over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn Groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open jeugdtoernooi. De toernooitjes vinden op verschillende momenten plaats op veel verschillende locaties in het land. De eendaagse of dagdeel toernooitjes staan in de Toernooikalender, maar een actueler aanbod is te vinden op MijnKNLTB of www.toernooi.nl. De toernooitjes die gekoppeld zijn aan een open jeugdtoernooi hebben een meer prestatief karakter en de resultaten in groen tellen mee voor de speelsterkte (DSS).

Toernooi plannen

Wanneer je een toernooitje wilt gaan organiseren kun je gebruik maken van de Tenniskids toernooiplanner van MijnKNLTB of de planner van toernooi.nl. Alle voor- en nadelen van beide planners vind je hier. Bekijk ook het stappenplan Toernooitje aanvragen voor alle informatie over het aanmaken van een toernooitje op MijnKNLTB. Ga je voor het eerst met de Tenniskids planner werken? Een uitleg van de planner vind je in het stappenplan 'Tenniskids planner'.

Tip!

De vijf meest handige tips hebben we voor je samengevoegd in een artikel. Naast deze tips is het ook goed om te kijken naar de timing van je toernooitje. Een Tenniskids toernooitje kan op alle dagen in de week georganiseerd worden en ook in een tennishal.