Lijnen schoonvegen bezem gravel

Toegangsbeheer

Het organiseren van het toegangsbeheer op jouw vereniging/accommodatie kan op verschillende manieren. Steeds meer verenigingen maken hiervoor gebruik van toegangscontrolesystemen die gebaseerd zijn op nieuwe technologieën. Het gekozen systeem is afhankelijk van de gewenste situatie bij jouw verenging. Wil je bijvoorbeeld valideren op verenigingsnummer en/of jaartal of geef je zelfs toegangsrechten op persoonsniveau?

Validatie met de KNLTB ledenpas

Een deel van de verenigingen maakt gebruik van de huidige KNLTB ledenpas met magneetstrip om het toegangsbeheer op de accommodatie te organiseren. Voor sommige van deze systemen geldt dat de validatie plaatsvindt op verenigingsnummer en jaartal. Deze verenigingen kunnen in 2022 tegen problemen aanlopen vanwege de meerjaren ledenpas, waardoor een dubbel jaartal moet worden gevalideerd. Wat kun je dan doen? 

  • Laat de validatie op jaartal geheel weg 
  • Maak de validatie op meerdere jaartallen mogelijk (2019, 2020, 2021). 

Vragen over deze mogelijkheden of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de leverancier van het toegangscontrolesysteem.

Toegangsrechten op persoonsniveau

Een nieuwe en meer geavanceerde toegangscontrole is gebaseerd op RFID-technologie waarbij in het ledenadministratiepakket op persoonsniveau rechten kunnen worden toegewezen. Erg handig, want zo bepaal je als verenging zelf welke rechten een mogelijkheden een speler of vrijwilliger heeft binnen jouw accommodatie met een gekoppelde pas. Neem dan contact op met de leverancier van het toegangscontrolesysteem.