Website Banner KNLTB 1920X1080

KNLTB Meet & Play

Met KNLTB Meet & Play zorg je voor een betere baanbezetting door het beschikbaar stellen van tennis- en/of padelbanen én geef je nieuwe spelers de mogelijkheid om kennis te maken met tennis en/of padel op jouw club door de promotie van activiteiten en kennismakingsaanbod. Maak jouw club toekomstbestendig; zet met KNLTB Meet & Play jouw aanbod op de kaart en verwelkom iedereen die een balletje wil slaan.

 

   

   

Zo werkt het!

In Nederland zijn er zo’n 500.000 sporters die geen vast lidmaatschap bij een club hebben, maar wel af en toe tennissen of padellen. Om deze sporters te bereiken, bedienen en eenvoudig de baan op te krijgen heeft de KNLTB een zoek- en boekplatform ontwikkeld: Meet & Play.

KNLTB Meet & Play is dus hét boekingsplatform voor tennis en padel in Nederland. Hiermee wordt voorzien in de behoefte om op één plek voor alle clubs een overzichtelijk aanbod aan te bieden. Vanuit hun eigen clubmanagementsysteem (KNLTB.Club/AllUnited) kunnen tennis- en padelaanbieders heel makkelijk op één plek banen beschikbaar stellen, beheren en aanpassen. 

Daarnaast kunnen clubs via Meet & Play ook activiteiten promoten om nieuwe spelers te werven. Denk hierbij aan: Tennis- en/of Padelstart, Startersclinic, Open Dag. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om jouw eigen aanbod te promoten. Het resultaat is dus niet alleen een betere baanbezetting, maar ook meer actieve spelers!
N.B. Voor AllUnited gebruikers is deze functionaliteit nog in ontwikkeling. Zodra deze functionaliteit is toegevoegd zal hierover worden gecommuniceerd.

Zoek en Boek

Spelers hoeven niet langer diverse websites af te speuren want via meetandplay.nl en/of de Meet & Play app kunnen ze waar en wanneer ze willen een baan boeken of zich inschrijven voor een tennis- of padelactiviteit. Boekingen worden direct zichtbaar op het KNLTB Afhangbord en in de ClubApp en alle betalingen worden direct afgehandeld.  

Voordelen

Meet & Play is een platform dat beoogt een vitale community voor tennis en padel te bouwen. Het platform opereert zonder winstoogmerk. 100% van de inkomsten worden gebruikt om het platform continu te verbeteren en om beide sporten in de breedte te versterken. Zo creëren we blijvend meerwaarde voor spelers, aanbieders en partners.

De voordelen van KNLTB Meet & Play zijn:

  • Digitale ondersteuningstool voor het werven van nieuwe leden;
  • Optimale baanbezetting en activiteiten promotie;
  • Clubs bepalen zelf op welke momenten en tegen welk vergoeding banen of activiteiten beschikbaar worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen op de daluren, wanneer eigen leden niet spelen; 
  • Baanreserveringen van niet-leden wordt hiermee volledig ontzorgd, zonder inzet van vrijwilligers;
  • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk beheer via eigen clubmanagementsysteem;
  • Jouw clubaanbod wordt zichtbaar op het boekingsplatform meetandplay.nl en in de app;
  • Eenvoudig versturen van e-mails met opvolgaanbod voor niet-leden vanuit het clubmanagementsysteem; 
  • Mogelijke koppeling aan toegangsbeheer (pincode om binnen te komen) en verlichting;
  • Een heldere handleiding om zelf op te starten;
  • Een servicedesk of KNLTB Accountmanager voor vragen en extra begeleiding.

Promotie

De KNLTB faciliteert het hele proces van aanbod aanmelden tot opvolgen en ondersteunt bij promotie met online activatie voor actieve aanbieders (regionaal). Daarnaast hebben we promotiemiddelen gemaakt voor tennis en padel

Verder ontvangen alle aanbieders bordjes ter promotie van de Meet & Play app om op te hangen bij de banen op de club. Daarnaast kun je het ontwerp van het bordje ook downloaden en er een eigen tekst of QR-code opzetten voor promotie van bijvoorbeeld actieve Whatsapp groepen binnen jouw club. Klik hier om het ontwerp te downloaden. 

Widget op jouw clubwebsite

De meeste boekingen worden gedaan via websites van aanbieders. Afhankelijk van of een club tennis-, padelbanen en/of activiteiten aan wil bieden via Meet & Play, kan een bijpassende widget op de clubwebsite worden geplaatst.

Maakt jouw club gebruik van KNLTB.Club? En heb je een professioneel pakket? Ga dan in het clubmanagementsysteem naar Clubsite>Instellingen>Widget. Vervolgens kan je zelf kiezen welke van de verschillende widgets van toepassing is op jouw club. Die kun je dan aanzetten door het schuifje om te zetten. De widget wordt dan getoond op de website. 

Maakt jouw club gebruik van AllUnited? Lees in dit artikel hoe je de widget op jouw clubwebsite kunt plaatsen. 

Heeft jouw club een eigen website? Dan kun je onderaan deze pagina 1 van de afbeeldingen van de widget downloaden. Plaats deze afbeelding op jouw website en link door naar de pagina van jouw club op meetandplay.nl. Zorg er ook voor dat andere sportaanbieders in de buurt of de partners van jouw verenigingen deze widget ook op hun website plaatsen. Zo vergroot je je bereik! 

Tarieven en facturatie

Per 1 januari 2022 wordt door de KNLTB een platformbijdrage in rekening gebracht. Dit is 1% van het boekingsbedrag en is bedoeld voor het onderhouden en doorontwikkelen van de website meetandplay.nl en de KNLTB Meet & Play app. De 1% wordt altijd door de speler betaald aan de vereniging en maandelijks door de KNLTB gefactureerd. De transactiekosten voor IDEAL regel je zelf via je eigen betalingsprovider. 

Vragen?

Klik hier voor een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden over Meet & Play.

Gerelateerd aan deze pagina

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen