Foto Thijs Zomer Challenge

Zomer Challenge 2022: doet jouw vereniging ook (weer) mee?

Steeds meer mensen willen kennismaken met tennis en/of padel of overwegen na langere tijd opnieuw te beginnen. Dat is natuurlijk goed nieuws. De perfecte manier om mensen in de zomer kennis te laten maken met de sporten en jouw vereniging, is de Zomer Challenge. Een mooie kans waar jouw vereniging haar voordeel mee kan doen. Doe je ook mee?  

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschapspakket van drie of vier maanden.  Deelnemers die meedoen kunnen tijdens hun lidmaatschap onder andere vrij spelen, een aantal lessen of clinics van de leraar volgen en meedoen aan KNLTB open toernooien. De Zomer Challenge is interessant voor zowel sporters die normaal gesproken een andere sport doen, maar tijdens de zomerstop graag (buiten) willen blijven sporten, zoals voetballers, volleyballers en hockeyers als voor mensen die (weer) willen beginnen met tennis of padel.  

De Zomer Challenge als ledenmagneet

Vorig jaar was de Zomer Challenge weer een groot succes. Maar liefst 440 verenigingen hebben meegedaan, die gezamenlijk meer dan 12.500 nieuwe Zomer Challenge leden hebben mogen verwelkomen. Daarvan is 36% uiteindelijk lid geworden van een vereniging. 

Draaiboek en gratis promotiematerialen

De organisatie van de Zomer Challenge is eenvoudig. Om jouw vereniging op weg te helpen kun je gebruik maken van een draaiboek dat je ondersteunt bij de voorbereiding en uitvoering van de Zomer Challenge. Het bevat een handig stappenplan, die je stap voor stap kunt uitvoeren. Daarnaast zijn er gratis promotiemiddelen beschikbaar voor zowel tennis als  padel en voor verschillende leeftijdsgroepen. De posters en flyers kan je heel gemakkelijk voorzien van de eigen verenigingsinformatie. 

Daarnaast helpt de KNLTB bij de promotie van de Zomer Challenge met een landelijke campagne in de maanden juni, juli en augustus. 

Succesverhaal T.V. Borger

De Zomer Challenge was vorig jaar zeer succesvol voor T.V. Borger. Ze wilden graag veel nieuwe leden bereiken. En dat is gelukt! Ze hebben maar liefst 68 Zomer Challenge leden mogen verwelkomen. In een video vertelt de voorzitster van de vereniging over het succes. 

Doe je ook mee?

Je kunt jouw vereniging hier aanmelden voor de Zomer Challenge. Heb je nog vragen over de Zomer Challenge? Neem dan contact op met jouw KNLTB Accountmanager