Bladeren Vegen Gravelbaan

Binnenkort start de training baanonderhoud

Op 13 en 20 november staan twee trainingen gepland voor baanonderhoud. Namelijk voor het optimaal onderhouden van gravel/gravel op afschot en een training voor het onderhoud van kunstgras/roodzand kunstgras.

Een goed onderhouden tennisbaan is een belangrijk onderdeel van de tennisbeleving. Het is een visitekaartje naar leden en potentiële leden. Want een goed onderhouden tennisbaan speelt niet alleen fijn, het ziet er ook mooi uit. Goed onderhoud bespaart de vereniging ook hoge kosten. Daarnaast kan het blessures voorkomen. Genoeg reden dus om het onderhoud serieus te nemen.

Zaterdag 13 november - Training baanonderhoud gravel/gravel op afschot (LTC Barneveld)

Tijdens de training leer je de basiskennis over gravel/gravel op afschot, zoals de opbouw van een baan. Daarnaast doe je veel praktische kennis op die je direct kunt inzetten bij het onderhoud van de banen. Zo leer je onder andere:

  • Hoe beoordeel je de terreinomstandigheden?
  • Welke materialen en machines zet je in bij het onderhoud?
  • Welke risico’s komen er kijken bij het onderhoud? Hoe voorkom je  onveilige situaties voor jezelf, omstanders en spelers?
  • Hoe maak je een inschatting van de onderhoudskosten?  

Schrijf je hier in voor de training!

Zaterdag 20 november - Training baanonderhoud kunstgras/roodzand kunstgras (Paviljoen TC de Rauwbraken)

Het grote voordeel van kunstgras/roodzand kunstgras is natuurlijk dat je het gehele jaar kunt tennissen. Maar om daadwerkelijk het gehele jaar gebruik te kunnen maken van de tennisbanen, is goed onderhoud essentieel. In deze training leer je hoe de tennisbanen het gehele jaar goed bespeelbaar te houden en de levensduur te verlengen. Voorbeelden van onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Hoe vertaal je de kennis van de opbouw van de baan en de terreinspecifieke omstandigheden naar het goed onderhouden van je tennisbaan?
  • Welke werkzaamheden moet je uitvoeren, hoe vaak moet je dat doen en wanneer moet je die frequentie aanpassen?
  • Welke machines zijn geschikt voor dit onderhoud en hoe moet je deze machines bedienen?

Schrijf je hier in voor de training.