Kinderen Smeren Zich In 1

KNLTB, KWF Kankerbestrijding en CareLyn starten pilot voor Zonveilig tennissen

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Elk jaar krijgen 77.000 mensen de diagnose huidkanker. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van teveel blootstelling aan de zon. Uit onderzoek weten we dat mensen zich bewust zijn van de schadelijke effecten, maar ze handelen er niet naar. Bij een bezoek aan het strand smeren we ons wel in, maar tijdens het sporten in de buitenlucht denken we er niet aan. Terwijl de effecten van de UV-straling precies hetzelfde zijn. Daarom start nu een pilot Zonveilig tennissen met 7 tennisverenigingen om de zonnebranddispenser van CareLyn te testen en daarmee praktische ervaringen op te doen. Het uiteindelijke doel is om verenigingen in Nederland enthousiast te maken over het Zonveilig tennissen, zodat we straks allemaal beschermd kunnen sporten zonder zorgen.

CareLyn komt in actie voor KWF Kankerbestrijding om de bewustwording te vergroten over het belang van zonnebrandcrème smeren en tegelijkertijd zonnebrandcrème makkelijk beschikbaar te maken op buitenlocaties via een dispenser. “We willen dat insmeren met zonnebrandcrème net zo vanzelfsprekend wordt als het wassen van je handen met zeep of desinfectie middel. Met de dispenser van CareLyn wordt zonnebrand toegankelijk tijdens vergeten smeermomenten. Door je goed te beschermen met zonnebrand en door het dragen van beschermende kleding (petje) en uiteraard het hete uren te vermijden, verklein je de kans op het krijgen van huidkanker aanzienlijk."

“Veel mensen realiseren zich niet dat verbranding door de zon op jonge leeftijd op latere leeftijd huidkanker kan veroorzaken”, aldus Annemarieke Gottmer van KWF.

KNLTB omarmt initiatief

Met de start van het tennisseizoen voor de deur, is het belangrijk om aandacht te vragen voor dit thema. "Als KNLTB geloven we in de kracht van maatschappelijke partnerships voor onze verenigingen en leden, aldus Albert Jan Smid van KNLTB. We willen dat iedereen zo lang mogelijk gezond kan blijven tennissen. Daar hoort veilig omgaan met zonkracht ook bij. Carelyn heeft daar een hele praktische en kwalitatieve oplossing voor ontwikkeld. Daarnaast gaat er van iedere liter zonnebrand die ze leveren een donatie naar KWF”.

Inmiddels wordt de zonnebrandcrème dispenser gebruikt op kinderdagverblijven, bouwplaatsen en in de sport, bijvoorbeeld bij voetbalclubs en openluchtzwembaden. En nu dus ook op de eerste tennisverenigingen. Deze week ontvangen de pilotverenigingen hun ‘Tennis Smeerbox’ met zonnebrandcrème dispenser, CareLyn SPF30 zonnebrandcrème en communicatiematerialen. De pilot loopt in de maand mei en begin juni zullen de ervaringen worden gedeeld met andere tennisverenigingen.

Meer informatie

Wil je meer weten, kijk dan voor meer informatie op www.carelyn.nl/sport. Of informeer naar de mogelijkheden voor het hangen van een zonnebrandcrème dispenser op jouw tennisvereniging, via een e-mail naar info@carelyn.nl en profiteer van een speciaal aanbod voor tennisverenigingen.