Mei Ling

Inschrijving KNLTB Voorjaarscompetitie 2021 open

Vanaf vandaag kunnen de Verenigingscompetitieleiders (VCL’s) en functionarissen Tenniskids de teams van hun vereniging inschrijven voor de KNLTB Voorjaarscompetitie (junioren en senioren), de Tenniskids voorjaarscompetitie, de Zomeravondcompetitie en de padelcompetitie (Triple Double competitie en Voorjaarscompetitie Padel) van 2021. De inschrijving voor deze competities verloopt via MijnKNLTB. Jaarlijks doen er meer dan 200.000 spelers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Niet gek dus dat de competitie door velen als hoogtepunt van het seizoen wordt beschouwd. 

 

Aantal teams inschrijven en 1.5 meter regelgeving 

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en het is onbekend hoe het zich gaat ontwikkelen. De kans bestaat dat we in het voorjaar nog te maken hebben met de 1.5 meter regelgeving. Hier moeten we tijdig op anticiperen. We willen graag dat zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen aan de competitie en tegelijkertijd willen we voorkomen dat de druk op de parken te groot is. Verenigingen en de KNLTB hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het organiseren van een leuke en veilige competitie. Kijk dus goed wat haalbaar is op jouw vereniging en schrijf een realistisch aantal teams in. 

 

Vrijdagavondcompetitie 

Naar aanleiding van de toespraak van Mark Rutte op 14 december is besloten om het scenario ‘Om de week spelen’ definitief in te voeren om de drukte op vrijdagavond beter te kunnen spreiden. In dit artikel lees je wat dit scenario precies inhoudt.  

Deadlines inschrijven 

De inschrijving van de Voorjaarscompetitie, Tenniskids voorjaarscompetitie en Triple Double competitie sluit op donderdag 14 januari 2021. De deadline voor inschrijving van de Zomeravondcompetitie en de Voorjaarscompetitie Padel is donderdag 18 maart 2021. Na sluiting van de inschrijving gaat de KNLTB aan de slag met de indeling. 

 

Padel 

Alle benodigde informatie voor het inschrijven van padelteams vind je op deze pagina. Houd bij het inschrijven van jouw teams rekening met het minimum aantal padelbanen dat per competitiedag beschikbaar moet zijn. Daarnaast is het is belangrijk dat alle spelers die worden ingeschreven een actief padel lidmaatschap dienen te hebben bij jouw vereniging, ze komen anders niet naar voren bij het toevoegen van spelers aan teams. Zorg ook dat alle spelers een juiste speelsterkte hebben! 

 

Leeftijdsdispensatie jeugd  

Jeugdspelers die competitie willen spelen kunnen deelnemen aan de Tenniskids competitie (Rode, Oranje of Groene competitie) of de KNLTB Junioren competitie (11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar). In deze beide competities mogen altijd meerdere jeugdspelers worden opgesteld die één jaar jonger of ouder zijn dan de vastgestelde leeftijdsindeling (zie afbeelding hieronder). Wanneer een jeugdspeler buiten de vastgestelde leeftijdsmarges valt, kan er door de leraar vanaf 4 januari 2021 leeftijdsdispensatie worden aangevraagd. Reden hiervoor kan zijn dat een jeugdspeler talent heeft of juist er nog niet aan toe is om een niveau hoger te spelen. In dit artikel staat precies uitgelegd wanneer het nodig is om dispensatie aan te vragen en hoe de leraar een aanvraag kan indienen.  

Meer informatie 

Wil je meer weten over de inschrijving voor de Voorjaarscompetitie? De VCL en functionaris Tenniskids van jouw vereniging hebben per e-mail meer informatie ontvangen. Daarnaast hebben we alle informatie, het laatste nieuws, veelgestelde vragen en stappenplannen gebundeld op de pagina centrecourt.nl/competitie.