Oranje Competitie kia tennisdirect dunlop

Doe mee met de Koningsspelen, meld je aan

Op vrijdag 17 april staan alweer voor de achtste keer de Koningsspelen op het programma. De Koningsspelen, een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation, zijn een jaarlijks sportief evenement waar elke editie zo’n 1,2 miljoen kinderen van 6.000 basisscholen aan meedoen. Ook dit jaar wordt de dag weer afgetrapt met het traditionele Koningsontbijt, waarna scholen hun eigen invulling kunnen geven aan een programma van sport en spel. De dag kan bijvoorbeeld vorm krijgen door samenwerking tussen een school en een tennisvereniging! Zij vinden elkaar via de Koningsmatch.

De Koningsmatch is een platform waarop zowel scholen als sportverenigingen zich kunnen inschrijven. Na inschrijving zijn ze makkelijk vindbaar voor scholen en verenigingen die voor invulling van de Koningsspelen een samenwerkingspartner zoeken. Het is een uitgelezen kans voor jouw tennisvereniging om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de club en tegelijkertijd de samenwerking met lokale partijen, zoals scholen, een impuls te geven. Wil je die kans niet missen, maar kun je nog wel wat hulp gebruiken? Kijk dan op www.koningsspelen.nl voor een overzichtelijk stappenplan en een praktische toolkit.

Tenniskids@school

De samenwerking met een school kun je op verschillende manieren aanpakken. Je kunt samen met een school activiteiten ontwikkelen, maar je kunt ook alleen banen beschikbaar stellen voor activiteiten die de school zelf organiseert. Hoe je het ook aanpakt, Menzis Tenniskids@school kan natuurlijk een ideaal programma zijn om de sportactiviteiten op 17 april mee in te vullen. Het is een heel leuke manier voor de kinderen om te sporten en te bewegen én het is een ideale manier om de scholieren in aanraking te brengen met tennis en dus ook om leden te werven.

Materialen

Wil je in dat opzicht als tennisvereniging zo effectief mogelijk te werk gaan, maak dan vooral gebruik van het stappenplan voor Menzis Tenniskids@school. En heb je materialen nodig om alle kinderen een geweldige dag te bezorgen? Kijk dan op de website van KNLTB Uitleen. De Dunlop-pakketten voor kinderen bevatten niet alleen tennismaterialen zoals minirackets en zachtere ballen, maar ook benodigdheden voor leuke en aantrekkelijke spelvormen. Zo kun je gebruikmaken van een gatendoek, pylonnen en een lesmap. Er zijn ook leuke extra’s beschikbaar zoals Menzis Tenniskids@school-diploma’s, medailles, posters en kleurplaten. Je vindt daar tevens benodigdheden voor de organisatie van een Glow in the Dark-toernooi en je kunt zelfs de Menzis Tenniskids-mascottes Ace en Love boeken voor jouw evenement.