Vrijwilliger helpt tennisser aan de bar

Nomineer jouw Verenigingsvrijwilliger van het Jaar

Het is inmiddels een welbekende traditie. Aan het einde van het jaar wordt de Zwarte Tulp uitgereikt aan de Verenigingsvrijwilliger van het Jaar. De nominaties voor dit jaar kunnen alweer ingestuurd worden. Dus, ken je een vrijwilliger die zich dag en nacht inzet voor de tennisvereniging? Draag diegene dan nu voor en wie weet ontvangt hij of zij straks die felbegeerde Zwarte Tulp!

Beoordeling

Het is een jaarlijks fenomeen. Tijdens het KNLTB Jaarcongres worden ook de KNLTB Jaarprijzen uitgereikt. Dit keer zal dat op 23 november in Nieuwegein zijn. Een jury, bestaande uit Algemeen Directeur Erik Poel,  Bondsbestuursleden Roger Davids en Marchien van Doorn en Manager Verenigingsondersteuning Benoit Gilissen, beoordeelt de inzendingen en bepaalt de drie kanshebbers voor deze prestigieuze prijzen.  

Naast de Zwarte Tulp heeft de KNLTB nog een mooie prijs in petto voor de Vrijwilliger van het Jaar. Hij of zij ontvangt ook een VIP arrangement voor het ABN Amro World Tennis Tournament. Hiermee kan je een dag lang genieten van tennis op het hoogste niveau. De finalisten van vorig jaar, Stan Wawrinka en Gaël Monfils, hebben al aangekondigd ook bij de komende editie in Rotterdam aanwezig te zijn. Het ATP-toernooi vindt plaats van 8 tot en met 16 februari 2020.

Winnaar 2018

Vorig jaar werd Frans van Eck uitgeroepen tot Verenigingsvrijwilliger va het jaar. Hij is sinds 1979 continu als vrijwilliger aan LTV Irminloo verbonden geweest en heeft veel verschillende functies binnen de vereniging bekleed. Zo was hij lid en voorzitter van de toernooicommissie, de technische commissie, de recreatiecommissie en nam hij uiteindelijk ook het voorzitterschap van de vereniging zelf op zich. Frans fungeert momenteel nog als Verenigings Competitieleider, ondersteunt de financiële administratie en beheert een heus Vrijwilligers Registratie Systeem. Hierin staan alle vrijwilligers met hun huidige taken maar zijn ook de werkzaamheden die men ooit zelf heeft aangegeven, geregistreerd. “Dit systeem is een zeer waardevolle bron voor de vereniging”, oordeelde de jury. “Frans is een vrijwilliger van de buitencategorie en verdient met recht de titel: ‘Verenigingsvrijwilliger van het jaar 2018’.”

Nomineren

Kent jouw club ook zo iemand als Frans? Een fantastische vrijwilliger die weleens in het zonnetje gezet mag worden? Nomineer hem of haar dan nu! Dat kan via deze link (verlopen). Uiteraard kun je dit jaar ook weer een Vereniging van het jaar en een Toernooi van het Jaar nomineren.