Heren dubbel service ontvangen

Succesvol dagtoernooi vanuit de evenementgedachte

“Eerst de artiest boeken en vervolgens het toernooi verder vormgeven.” Dat is de gedachtegang van William de Bruijn, voorzitter van LTV Raamsdonksveer. Bij de club is er vanuit de evenementgedachte een succesvol 1-daags toernooi georganiseerd.

De Bruijn zag het aantal deelnemers aan de reguliere toernooien teruglopen. Een clubje van drie man is vervolgens bij elkaar gaan zitten en kwam op het idee om van het toernooi meer een evenement te maken. “Dat betekent bijvoorbeeld dat we eerst een goede artiest hebben gezocht en de datum van het toernooi hebben aangepast op haar beschikbaarheid. We hebben een goede barbecue geregeld en een thema aan de dag gehangen. Daarna zijn we pas het toernooi in elkaar gaan zetten.”

Veel introducees

Er was direct al veel enthousiasme onder de leden van LTV Raamsdonksveer voor het toernooi. “Niet alleen was het toernooi volledig gevuld met deelnemers, maar zagen we ook nog eens veel niet-tennissers bij de barbecue en de feestavond omdat de leden massaal introducees meenamen.” De Bruijn ziet de trend ontstaan dat leden vooral op zoek zijn naar entertainment en niet zozeer naar een toernooi. “Je merkt dat ze bereid zijn om meer te betalen voor zo’n dag. Binnenkort staat ons open toernooi weer op het programma. Dat toernooi is goedkoper, maar trekt toch een stuk minder deelnemers omdat mensen het als lastig ervaren om een hele week vrij te plannen voor een toernooi.”    

Het dagtoernooi is voor alle leeftijden en alle niveaus toegankelijk. “Dat maakt het ook zo gezellig. De jongste deelnemer was 19, de oudste 75. We proberen de verschillende clubjes die binnen een tennisvereniging ontstaan te doorbreken. Dat doen we door ze samen te laten tennissen en hopelijk raken ze dan ook met elkaar in gesprek.” Het thema van het dagtoernooi was mix & match en dat is ook letterlijk gelukt. “We proberen altijd leuke koppels te maken van vrijgezelle deelnemers. Dat is bij één team perfect gelukt, ze zijn nog steeds een stelletje!”

Hoge baromzet

Naast de gezelligheid op de club, is het ook op financieel gebied een positieve dag. “De kosten voor de artiest worden gedekt door de inschrijfkosten van de deelnemers. En de baromzet is op zo’n dag erg hoog, wat natuurlijk belangrijk is voor elke tennisvereniging. Bij een toernooi van een week, zie je dat toch minder.”

Het volgende dagtoernooi staat alweer op het programma in augustus. “Het gaat als een lopend vuurtje. Dit keer geven we er een zomers tintje aan met het thema ‘Middellandse Zee’. We vragen de deelnemers ook om vakantiefoto’s op te sturen, zodat we daar een leuke diashow van kunnen maken. Dat geeft de mensen direct gespreksstof op zo’n avond.”

Deze editie wordt ook gekoppeld aan de Zomer Challenge. LTV Raamsdonksveer biedt een zomerlidmaatschap aan van drie maanden zodat bijvoorbeeld teamsporters tijdens hun zomerstop kennis kunnen maken met tennis. De Bruijn: “De deelnemers van de Zomer Challenge mogen ook meedoen aan het volgende dagtoernooi, zodat potentiële leden kunnen ruiken aan de gezelligheid van onze club.”