Geld (1)

Problemen met incasso’s? Schuman Incasso & Gerechtsdeurwaarders biedt hulp

Leden die hun betalingsverplichtingen naar de tennisvereniging niet nakomen. Elke vereniging loopt er weleens tegenaan. Niet alleen het mislopen van contributie is lastig, leden er op aanspreken is ook niet makkelijk. Een goede herinnering of aanmaning opstellen kost vaak veel tijd en energie. De KNLTB kan – in samenwerking met Schuman Incasso & Gerechtsdeurwaarders – echter zorgen voor passende ondersteuning.

Zo begint het innen van contributie met een factuur die volledig in orde is. Een factuur moet duidelijk en gedetailleerd zijn, anders riskeer je dat de kosten niet verhaald kunnen worden. Twijfel je of jouw factuur voldoet aan alle eisen? Gebruik dan de checklist van Schuman. Je vindt hem op de pagina over incasso hier op Centrecourt.nl. Daar staat ook vrijwel alle andere informatie die je nodig hebt om het invorderen van incasso’s goed te regelen.

Verenigingen die recent gebruik maakten van de diensten van Schuman zijn maar wat blij met de ondersteuning. “Dankzij de inspanningen van Schuman hebben we vorig jaar een aantal historische vorderingen kunnen afsluiten”, aldus Heert Prinsen van ZTC de Pelikaan uit Zwolle. “Ik kan nu een zuivere debiteurenpositie aan mijn opvolger als penningmeester overdragen.”