KNLTB Vlag wapperen wind

Oudere doelgroep met Back to the Sixties bij LTV Leusden op wenken bediend

Het activiteitenaanbod voor de tennissers bij LTV Leusden is groot. Toch was er één doelgroep die graag zag dat er speciaal voor hen iets extra’s georganiseerd zou worden. Zo ontstond Back to the Sixties; een middag en avond voor zestigplussers waarop het sportieve wordt gecombineerd met een gezellige borrel, inclusief een diner. Het is inmiddels een begrip bij de zestigplussers in Leusden.

Voor initiatiefnemer Paul Slijpen was het duidelijk waar de ouderen bij LTV Leusden behoefte aan hadden. “Wat de zestigplussers willen, is lekker een potje tennissen tegen leeftijdsgenoten en daarna in een gezellige sfeer een hapje en een drankje doen. Dat valt te regelen, dacht ik.”

Dus bedacht Slijpen het evenement ‘Back to the Sixties’. Zo’n vier keer per jaar kunnen de oudere leden van de club genieten van een compleet verzorgde middag en avond. Het principe is eenvoudig. Er worden drie á vier wedstrijdjes gespeeld, waarna de deelnemers worden getrakteerd op een overheerlijke barbecue en daarbij twee consumpties ontvangen. Een live-artiest zorgt met de gouden hits van weleer voor de juiste sfeer. “De ouderen voelen zich helemaal op hun gemak tijdens zo’n avond. Ze halen herinneringen op van vroeger en er wordt door een aantal zelfs gedanst. Het is niet dat zij met andere leden van de club geen klik hebben, maar omringd door leeftijdsgenoten voelen zij zich helemaal thuis.”

Dat het evenement op positieve reacties kan rekenen uit de doelgroep, blijkt wel uit het deelnemersaantal. Daar waar de eerste editie nog zo’n dertig zestigplussers trok, weten inmiddels ruim vijftig tennissers hun weg naar ‘Back to the Sixties’ te vinden. Slijpen ziet een aantal succesfactoren.

Live-artiest als succesfactor

“Met vijftien euro zijn de kosten om deel te nemen aan de lage kant. Het is op de voorhand misschien een kleine investering, maar op de avond zelf blijven de meeste ouderen ook nog even hangen en zorgen zo weer voor wat baromzet. En op de langere termijn is het effect natuurlijk nog veel groter. Je houdt ze door wedstrijden te spelen en gezelligheid te bieden langer betrokken bij de club. Wat de deelnemers tijdens het evenement het meeste kunnen waarderen, is de live-artiest. Dat is zeker een tip die ik andere clubs wil meegeven. Het hoeft echt geen topper te zijn, als er maar een bepaald sfeertje ontstaat. Het hoeft helemaal niet veel te kosten.”

Slijpen zou graag meer willen organiseren voor de oudere doelgroep. Hij beseft echter dat de mogelijkheden hiervoor beperkt zijn. “We bieden Tennis Fit aan voor de senioren+ leden en langzaam begint dat aan te slaan binnen de club. Maar met alle andere evenementen die LTV Leusden organiseert en de verschillende competities en toernooien is het zoeken naar gaatjes in de agenda. Wel hebben we met ‘Back to the Sixties’ bewezen dat extra aandacht voor de oudere leden binnen de club zeer gewaardeerd wordt.”