KNLTB Vlag wapperen wind

KNLTB ClubApp populair bij TV Bokt; club winnaar clinic Sjeng Schalken

De KNLTB ClubApp is dé app voor tennissend NL. Met de vele functies, zoals het afhangen van banen, het inzien van het programma, standen en uitslagen van competities en het vinden van een tennismaatje, kunnen leden vanuit één plek alles regelen. Het gemak zorgt voor een sterkere binding met de club en de andere leden. Voor clubs biedt de app moderne mogelijkheden om nog beter te communiceren met de leden. Die voordelen ervaart ook TV Bokt, waar maar liefst tweederde van de leden de KNLTB ClubApp heeft gedownload en velen het actief gebruiken. Daarmee is de Brabantse club, samen met TV Poortugaal, in de prijzen gevallen: ze winnen een gave clinic van Sjeng Schalken.

Geregeld brengt TV Bokt de KNLTB ClubApp onder de aandacht, vertelt voorzitter Peter Kraakman. “We gebruiken hiervoor de nieuwsbrief en de affiches die we in het clubhuis verspreiden. Ook in gesprekken met de leden stimuleren wij het gebruik van de app. Dat heeft geholpen. In onze uitingen belichten we alle functies van de app en hoe onze leden daarmee hun voordeel kunnen doen.”

Kraakman was blij verrast dat TV Bokt tot de winnende clubs behoorde. “Vooral omdat we nog niet van alle functies gebruik maken”, vertelt hij. “Dan moet je denken aan het versturen van pushberichten, bijvoorbeeld. Maar wel brengen we belangrijk clubnieuws en evenementen onder de aandacht via de app. De app is perfect geschikt voor de smartphone en dus op elk moment te bereiken. Daarnaast kunnen de leden via de app alles bij de club regelen. We vinden het geweldig dat we de prijs gewonnen hebben.”

Positieve geluiden

Kraakman hoort geregeld positieve geluiden over het gebruik van de KNLTB ClubApp. “De mogelijkheid om de bardienst te regelen is een populaire functie. Daarnaast kunnen de tennissers in één omgeving de standen opvragen, banen afhangen en het nieuws van de club bekijken, zonder daarvoor telkens te hoeven inloggen. Wanneer wij de functionaliteiten van de ClubApp nóg beter gaan inzetten, denk ik dat nog meer leden het gaan gebruiken.”

De voorzitter kijkt ernaar uit om Sjeng Schalken te ontvangen op het tenniscomplex. “Dit is een prijs voor al onze leden. Zij hebben er immers voor gezorgd dat we deze prijs winnen. We gaan rustig kijken of we de clinic kunnen koppelen aan een wervingsactie of een open dag, zodat we onze vereniging zo goed mogelijk kunnen verkopen bij de mensen uit de omgeving.”