KNLTB Vlag wapperen wind

Veel tennisclubs al aan de slag met privacy-wet

Elk organisatie moet een aantal zaken goed regelen in verband met de nieuwe privacy-wet, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Dat geldt ook voor alle sport- en dus voor alle tennisverenigingen. De nieuwe wet treedt op 25 mei in werking en een groot aantal tennisclubs beseft dan ook dat actie vereist is. Inmiddels hebben al ruim 800 clubs via de KNLTB een inlogcode aangevraagd voor het AVG-stappenplan, een product van samenwerking tussen NOC*NSF en een groot aantal bonden.

Het stappenplan, een aantal andere praktische tools aangaande de privacy-wet en nadere uitleg over dit thema (FAQ per onderwerp), zijn te vinden op de speciale privacy-pagina hier op Centrecourt.nl. De KNLTB startte de voorlichting met de beschikbaarheid van 500 codes voor het stappenplan, maar heeft dus moeten bijbestellen. Dat is voor de bond niet zonder kosten. De KNLTB doet die investering echter graag om zo veel mogelijk verenigingen zonder extra kosten te ondersteunen bij de voorbereiding op de AVG.

Ben je met jouw club nog niet begonnen aan de voorbereidingen? De AVG vereist vooral aantoonbare maatregelen ter bescherming van de persoonlijke gegevens van leden. Elke sportclub in Nederland moet dus aan het werk om dat naar behoren te regelen. Lees wat er precies van je wordt verwacht en ga direct aan de slag!