Dames Dubbel

Week van de toernooien

Tijdens de Week van de toernooien organiseert de KNTLB negen leerzame digitale sessies waarin we je op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen en geven we handige praktische tips om met nog meer succes een toernooi te organiseren. Hieronder zie je een toelichting van het programma. Zorg dat je erbij bent! In dit document vind je alle links om deel te nemen aan de sessies komende week.

Programma Week van de toernooien 

Maandag 7 juni 

19.00 - 19.45 - Opening: recente ontwikkelingen   
Tijdens de opening van deze digitale week neemt Algemeen Directeur Erik Poel je mee in de ontwikkelingen bij de KNLTB. Daarnaast vertellen Toernooimanagers Victor van Dijk en Lisa Lubben meer over de recente vernieuwingen op het gebied van toernooien.  

20.00 - 20.30  - Organiseer flexcompetities met de KNLTB Match App! 
De KNLTB Match App is onlangs gelanceerd en is ontstaan vanuit de wens om een flexibel wedstrijdaanbod te creëren waarin spelers zelf onderling met elkaar bepalen wanneer er gespeeld wordt. De app plant moeiteloos de wedstrijden (in poule en/of ladder) voor de spelers zodat de inzet van vrijwilligers voor de organisatie of planning niet nodig is. In dit webinar vertellen we je er alles over! 

Dinsdag 8 juni 

19.00 - 19.20   - Hoe activeer je starters om toernooien te gaan spelen?  
Tennis is leuker als je wedstrijden speelt. Uit onderzoek blijkt dat leden langer lid blijven als ze wedstrijden spelen. Dat is zeker zo voor starters. Welk toernooiaanbod past goed bij deze groep en hoe bereik je deze spelers?  

19.30 – 20.00  - Sponsoring en promotie van je toernooi: Hoe pak je dit aan?  
Sponsoring en promotie kan een enorme boost geven aan jouw toernooi. We geven je handvaten hoe je sponsoren kan werven en behouden en hoe je de promotie van je toernooi kan aanpakken. 

Woensdag 9 juni 

19.00 - 19.30  -  Stappenplan voor een succesvol  jeugdtoernooi.
Te vaak wordt tennis nog als lessport gezien en niet als wedstrijdsport. Daar moet verandering in komen, want kinderen worden mede door het spelen van wedstrijden enthousiast voor tennis voor de rest van hun leven. Het organiseren van toernooien speelt hier dus een belangrijke rol in. In dit webinar vertellen we hoe je in 4 concrete stappen een succesvol jeugdtoernooi organiseert.  

19.45 - 20.15 - Junioren Tour algemeen 
Wil je een toernooi organiseren voor de betere jeugd op de junioren ranglijst? Combineer deze dan samen met de organisatie van een Open junioren toernooi of een Tenniskids toernooitje! De Junioren Tour toernooien worden in een vast format gespeeld en hoofdzakelijk in het weekend! In dit webinar komen alle facetten over het organiseren van een Junioren Tour toernooi aan bod. 

20.30 – 21.00 - Junioren Tour Toernooiplanner
Het gebruik van de TTP is nét wat anders bij een Junioren Tour toernooi. Tijdens deze sessie laten wij zien wat er anders is in vergelijking met de organisatie van een open toernooi. Verder hebben we ook weer wat nieuwe functionaliteit speciaal voor de Junioren Tour laten inbouwen. Zo is bijvoorbeeld het afvalschema helemaal vernieuwd!  

Donderdag 10 juni 

19.00 - 20.00  - Toernooiplanner – uitleg en tips 
Organiseer jij jaarlijks één of meerdere toernooien op jouw vereniging en zit je ieder jaar weer te stoeien met dat toernooiprogramma? Hoe doe je de loting ook alweer? En hoe kan je spelers in 1x mailen? Het antwoord op deze vragen krijg je in dit praktische webinar over Tennis Toernooi Planner, zodat het een eitje wordt om dit jaar jouw toernooi te organiseren.  

20.00 - 20.30  - Padel: Expect the unexpected 
Ben jij ook enthousiast over deze hippe ‘nieuwe’ sport en organiseer je een padeltoernooi? In dit webinar krijg je uitleg over de toernooistructuur van padel en geven we je praktische tips hoe je van jouw padeltoernooi een verrassend succes kan maken!