Lijnrechter Cristina Lazar

Scheids- en lijnrechter

Om als scheids- en lijnrechter aan de slag te mogen gaan bij competities en toernooien moet je eerst een vierdaagse cursus volgen.

Scheidsrechter

Alle aspecten van de spelregels, het werken met het scoreblad en de wijze waarop een wedstrijd vanaf de stoel wordt geleid, komen aan bod. Je wordt opgeleid om te arbitreren bij wedstrijden in jouw regio. Voorafgaand aan de cursus volg je online een e-learning. Daarna start de cursus en die bestaat uit twee theorie lesdagen en één dagdeel praktijk. Na de drie dagen wordt de opleiding afgesloten met een schriftelijk examen. Je bent dan kandidaat- scheidsrechter. Vervolgens doe je onder begeleiding van een coach ervaring op in de praktijk tijdens de Voorjaarscompetitie en toernooien om vervolgens via een eindbeoordeling je definitieve benoeming te krijgen.

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus.

Tijdsduur: 3 zaterdagen
Plaats: centrale plaats in Nederland
Totale duur opleiding: 1 jaar (inclusief praktijkervaring opdoen tijdens de Voorjaarscompetitie en toernooien)

Lijnrechter

Tijdens deze cursus van één dag leer je alle theorie en de verschillende lijnrechtertechnieken. De dag start met theorie en wordt afgesloten met een praktijksessie (on court). Na deze dag doe je onder begeleiding ervaring op in de praktijk tijdens de Voorjaarscompetitie en (inter)nationale toernooien om vervolgens via een eindbeoordeling je definitieve benoeming te krijgen. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus.

Tijdsduur: 1 zaterdag
Plaats: centrale plaats in Nederland
Totale duur opleiding: 1 jaar (inclusief praktijkervaring opdoen tijdens Voorjaarscompetitie en toernooien)

Inschrijven

Wil je deel uitmaken van deze wereld van TopTennis? Schrijf je dan nu in! Klik hier om je in te schrijven.

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar arbitrage@knltb.nl.