Tennisfit banner

Tennis Fit

Er is een steeds groter wordende groep senioren en ook het aantal senioren+ (ouder dan 45 jaar) neemt daarmee toe. Ruim een derde van alle leden van de KNLTB is tussen de 45 en 64 jaar (205.000 leden). Echter is de uitstroom in deze groep ook groot. Per jaar zeggen 21.000 leden in deze groep hun lidmaatschap op. 

De KNLTB wil dat deze groep zo lang mogelijk plezier in tennissen houdt en wil daarnaast graag een rol spelen in het voorkomen van blessures. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 20% van de leden boven de 45 jaar zijn/haar lidmaatschap opzegt vanwege blessures. Daarnaast geven oud-leden aan dat ze meer tennismaatjes hadden willen hebben van hun eigen leeftijd en speelsterkte. Deze groep geeft ook aan nog steeds te willen leren en hun spel te willen verbeteren. 

Om ervoor te zorgen dat deze groep langer met plezier blijft tennissen, is het programma Tennis Fit ontwikkeld.  

Programma 

Tennis Fit is een programma voor senior+ leden (45 jaar en ouder) en bestaat uit drie elementen: 

  • Tennis Fit Training: een beperkte reeks van acht (of een ander aantal) lessen. Het beperkte aantal lessen scheelt in kosten en zorgt voor flexibiliteit (je zit er niet lang aan vast), maar je leert nog wel en krijgt tips om je spel te verbeteren en blessures te voorkomen. 
  • Trainers Toss: een toss onder begeleiding van een trainer. Tijdens een toss onder begeleiding is er niet alleen ruimte voor gezelligheid, maar ook voor tips ter verbetering van het spel en voorkoming van blessures. 
  • Expert Meeting: specialisten geven onder meer tips over gezondheid en blessurepreventie. 

Positieve reacties 

In 2016 is er een pilot Tennis Fit gedraaid bij 9 verenigingen. Deze pilot leverde vele positieve reacties op, van zowel de verenigingen, de tennisleraren als de deelnemers. Daarom wordt vanaf 2017 Tennis Fit landelijk uitgerold, zodat zoveel mogelijk senior+ leden lang plezier in het tennis kunnen houden.  

  • Lees hier de positieve reacties van deelnemers op het programma  
  • Lees hier de positieve reactie van TV Beekhuizen op het programma  
  • Lees hier de positieve reactie van een tennisleraar op het programma 

Workshops TennisFit 

Dit jaar vinden er meerdere workshops Tennis Fit plaats voor tennisleraren. De tennisleraar leert tijdens deze workshop welke aspecten een rol spelen bij de senior+ doelgroep en hoe hij/zij de lessen daar het beste op kan inrichten. Verenigingen die met Tennis Fit aan de slag gaan zijn verplicht om de tennisleraar een workshop te laten volgen. In het najaar volgen er ook nog twee workshops Tennis Fit. 

Doe je ook mee? 

Hieronder kun je verschillende documenten downloaden om het Tennis Fit programma een succes te maken op jouw club. 

Heeft jouw club interesse in het Tennis Fit programma en wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar verenigingsondersteuning@knltb.nl. Jouw accountmanager zal dan contact met je opnemen.