Evalin Kerkhof Utrecht & 't Gooi

Utrecht & 't Gooi

Evalin Kerkhof

Regio: Utrecht en 't Gooi
E-mail: e.kerkhof@knltb.nl
Telefoon: 06 57 37 57 98

-------

Maak kennis met Evalin Kerkhof

 

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?

Vanaf jongs af aan heb ik altijd bij een vereniging gesport, altijd een buitensport. Bewegen, buitenlucht en het competitie-element, is voor mij de ideale combinatie en een heerlijke uitlaatklep. Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met tennis en padel en ben sindsdien niet meer te stoppen. Ik vind het een heerlijk spel waarin ik uitgedaagd blijf worden. Ook het sociale aspect van de sport spreekt mij aan.

 

Wat betekent tennis/padel voor jou?
Een mentale en fysieke uitdaging! Ik kan helemaal opgaan in een potje tennis en voel mij na afloop, gewonnen of niet, voldaan. De combinatie van trainen, competitie spelen, vrijspelen en de rally nabespreken, vind ik het allerleukst.

 

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen?
Onlangs heb ik een vereniging geholpen bij het vormgeven van een beleid (OGSM-model). Aan de hand van een ledentevredenheidsonderzoek en twee georganiseerde ledenavonden, hebben we een smart geformuleerd beleid kunnen maken op 1 pagina. Hiermee heeft de vereniging een duidelijke focus en strategie waarmee ze, samen met leden, aan de slag kunnen. Daarnaast ben ik momenteel ook bezig om de samenwerking tussen verschillende verenigingen in een kring te versterken, bijvoorbeeld door het maken van een regio jaarkalender en het organiseren van club overstijgende competitie in de winter. Een goede manier om je krachten als verenigingen te bundelen. Tot slot ben ik dagelijks bezig het adviseren van verenigingen omtrent ledenwerving & behoud, padel, baansoorten, jeugd, activatie, cultuur, beleid, etc. Dit maakt mijn werk veelzijdig en betekenisvol.

 

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
Het activeren en binden van leden is al jaren een van de belangrijkste onderwerpen voor verenigingen. Dit is de afgelopen maanden alleen maar meer geworden. Het is belangrijk om (nieuwe) leden warm en open te ontvangen op de vereniging, maar daarnaast moeten verenigingen er ook voor zorgen dat meer leden lid blijven en de uitstroom van leden dus afneemt. Tot slot zijn veel verenigingen bezig met het oriënteren op of aanleggen van padelbanen.

 

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager?
Ik vind het mooi om in tennisland in de breedste zin van het woord bezig te zijn, elke vereniging kampt weer met andere uitdagingen. Het opvangen van signalen en vanuit daar verbindingen maken en te kunnen inspireren, dat geeft mij energie. Daarnaast is het natuurlijk ook mooi om te zien hoe elke vereniging haar eigen charme heeft en dan vanuit de kracht van de vereniging verder te gaan kijken naar kansen en mogelijkheden voor de toekomst.